Paardenvrachtwagen B-rijbewijs, hoe zit dat?

Paardenvrachtwagens zijn er in verschillende soorten en maten. Als wij naar de parkeerterreinen van de meeste concoursen kijken, zien we steeds vaker de populaire 2-paards paardenvrachtwagens. Wij bij Hulshof Horsetrucks vinden het daarom belangrijk om u als klant te voorzien van alle informatie omtrent het rijden van een 2-paards paardenvrachtwagen B-rijbewijs.

De populariteit van deze vrachtwagens komt met name doordat deze met een regulier B-rijbewijs bereden mogen worden. Er is dus geen extra cursus of rijbewijs nodig. Zo kunt u toch eenvoudig en comfortabel met uw paard op stap. Dit in tegenstelling tot de grote en zwaardere meer paards paardenvrachtwagens, waar een C-rijbewijs voor nodig is.

Compact en wendbaar

Doordat de meeste 2-paards paardenvrachtwagens zeer compact gebouwd zijn, voldoen deze aan de gewichtseisen. Hierdoor is in de meest gunstige gevallen zelfs een laadvermogen van 1200KG haalbaar. Alles over onze speciaal ontwikkelde allrounder kunt u hier nogmaals lezen. Daarnaast blijkt dat in de praktijk het comfort, de wendbaarheid en snelheid een van de redenen zijn om te kiezen voor een 2-paards paardenvrachtwagen. Het achteruit rijden met een trailer blijkt vaak lastiger dan gedacht. Daarnaast staan de paarden in een 2-paards paardenvrachtwagen comfortabeler dan achter in een trailer. Dit resulteert in minder stress voor het paard.

Ook zien we steeds vaker dat de grotere stallen kiezen voor de aanschaf van 2-paards paardenvrachtwagen voor B-rijbewijs. Doordat het trekvermogen tot wel 3500KG mogelijk is, wordt er gekozen voor een combinatie van trailer en paardenvrachtwagen. Zo kan men dus alsnog met vier paarden naar concours.

 

Veilig en makkelijk transport

Het overgrote deel van alle 2-paards paardenvrachtwagen is gebouwd met een zijlader, in tegenstelling tot de meeste traditionele paardentrailers met een een achterlader. Een laadklep aan de zijkant biedt vele voordelen. Uit de praktijk blijkt dat paarden het beter en makkelijker laden en hierdoor rustiger zijn tijdens het transport. Ook het reiscomfort tijdens het rijden is in een 2-paards paardenvrachtwagen vele malen hoger dan een paardentrailer.

Geïnteresseerd in een paardenvrachtwagen B-rijbewijs?

Op zoek naar een nieuwe horsetruck? Of een mooie jong gebruikte 2-paards horsetruck voor B-rijbewijs? Kijk dan eens tussen onze huidige voorraad of laat ons je helpen met de zoektocht naar jouw droomauto. Hier kunt u alvast een eerste indruk krijgen van de verschillende modellen en mogelijkheden. Ontdek de vrijheid van zorgeloos paardentransport met onze hoogwaardige leaseopties. Zo hebben wij bijvoorbeeld een nauwe samenwerking met leasemaatschappij Beequip.

Wenst u extra informatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Hulshof Horsetrucks? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze actuele voorraad om een eerste indruk te krijgen van de verschillende modellen en mogelijkheden.

Categorieën: Nieuwsberichten